Sağlıklı ve güvenilir içme suyu için;
Bir insanın günde içmesi gereken su miktarı en az 2 litredir. Ancak içilen suyun miktarı kadar, suyun kaliteli, temiz ve sağlıklı olması da insan hayatı için önem taşımaktadır.
Bazı şebeke ve kuyu sularında bulunan klor, kurşun, bakır, kum gibi çeşitli kirleticiler ve mikroorganizmalar yaşam kaynağımız olan suyu sağlıksız hale getirmektedir. İçme suyu arıtma sistemi suyunuzu tüm zararlı maddelerden arındırmaktadır. Elde edilen suda herhangi bir mikro-organizma bulunması riski de bulunmamaktadır. Arıtılan su, vücudun ihtiyacı olan az miktarda kalsiyum ve magnezyum iyonları içerir. Kısaca su arıtma sistemleri sağlık açısından güvenilir suyu elde etmenizi sağlar.
Arıtılmış su sağlıklı mı?
Neden su arıtma cihazı tercih etmeliyim?
Şebeke suları merkezi şehir arıtma sistemleri tarafından arıtılarak evlerimize ulaşmakla beraber dezenfeksiyon olarak klorlama yapılması, eski şebeke sistemleri, arızalı boru hatları, su depolarında bekleme gibi etkenler sonucu suyunuz kirleticiler, ağır metaller, kimyasallar ile kötü kokulu ve tatsız hale getirecek diğer yabancı maddeleri içerebilir. Bu kirleticiler sağlığınıza zarar verebilir. Su arıtma sistemleri, kokusuz ve güzel bir tad ile bütün bu kirliliklerin giderilmesine ve içeceğiniz suyun güvenli hale getirilmesine yardımcı olur. Musluğunuzdan zahmetsizce lezzetli ve taze içme suyunu size sunar.
Su arıtma sistemi sudaki iyi mineralleri de alır mı?
Ters osmoz sistemlerinin amacı sudan zararlı etmenlerin alınmasıdır. Çalışma prensibi olarak bir su arıtma cihazının sudaki maddeleri zararlı ve yararlı diye ayırması mümkün değildir, sudan tüm bakteri, virüs, tortu, klor gibi kirletici unsurları ve mineralleri almaktadır. Eğer vücudumuzun ihtiyacı olan tüm mineralleri sudan karşılamak istersek günde litrelerce su içmemiz gerekir. Bu nedenle yaygın bilinenin aksine vücudumuz gerekli mineralleri besinlerden almaktadır.
Arıtılmış suyun pH değeri kaçtır ?
Arıtılmış suyun pH değeri, giriş suyu Ph değerine göre değişkenlik göstermektedir. “TS266 İnsani Tüketim Amaçlı Sular” standartlarına göre kabul edilen içme suyu pH değerleri 6.5-9.5 arasındadır.
Filtre değişim süreleri nedir?
Su kalitesi ve kullanıma bağlı olarak değişkenlik göstermekle birlikte ortalama verilerde sistem ön filtreleri yılda iki kere, son filtre yılda bir defa ve membranın ise ortalama 2-3 yılda bir değişmesi tavsiye edilmektedir.
Cihazlarınızda sertifikanız varmı?
Cihazlarımızda ISO 9001 kalite sertifikası mevcuttur.
Cihazlarınız elektrikli mi çalışıyor, elektrik kesilince su alabiliyor muyuz?
Tüm ters osmoz su arıtma cihazlarımız elektrik ile çalışıyor, elektrik kesildiğinde tankın içindeki su kullanımına devam edilebiliyor.
Çift başlıklı veya farklı musluk kullanabilir miyiz? Tezgah mutlaka delinmeli mi?
Cihaz kutusu içerisinde 1 adet arıtma musluğu bulunuyor. Ancak tezgahın delinmesi istenmiyor ise ek ücretle farklı bir musluk tedarik edilebilir.